Ik leer je schrijven
Natuurlijk kan ik het schrijfwerk voor je doen. Maar ik kan je ook leren schrijven. Ik geef schrijftrainingen en schrijfcoaching. De trainingen spits ik bij voorkeur toe op jouw vraag. Zo maakte ik een training over neutraal/niet kwetsend taalgebruik voor een onderwijsorganisatie. Ook gaf ik een schrijftraining aan de mensen van de Bodel Academie, die zelf online trainingen ontwikkelen. Lees hun post op LinkedIn.
Hieronder staan een paar voorbeelden van trainingen die ik ontwikkelde. Heb je een specifiek trainingsvraag? Neem contact met me op.
Ik leerde in mijn eigen schrijfpraktijk dat de helft van helder schrijven helder denken is. Daarom ontwikkelde ik deze training. Ik leer de deelnemers alles wat ik heb geleerd over een efficiënt schrijfproces. Veel aandacht gaat naar maximale aansluiting bij de behoefte, interesse en het kennis- en taalniveau van de lezer. Verder geef ik praktische handvatten voor begrijpelijk formuleren.
Schrijven kan helpen om dingen te verwerken, ook als je een verstandelijke beperking of Niet Aangeboren Hersenletsel hebt. Deze workshop geef ik samen met Melle Dotinga van Stichting Reclame Maken Voor Jezelf. In een veilige en prettige sfeer gaan mensen hun eigen gedicht, rap of andere tekst maken. Schrijven als uitlaatklep.
Soms, zoals bij Ons Tweede Thuis, zijn die teksten inspiratie voor theater, liedjes of beeldende kunst. Lees verder op pagina 20 t/m 23 in het magazine Jij & Ik.
Voor zorgorganisatie Cordaan maakte ik aan het begin van de coronatijd een serie schrijfopdrachten voor mensen die in die periode niet naar de dagbesteding konden. Zinnen Verzetten heet de online serie. Ben je geïnteresseerd in de serie? Ik stel hem kosteloos ter beschikking aan zorgorganisaties. Bel of mail me.
Communiceren met cliënten in plaats van over cliënten – dat staat bij steeds meer zorg- en welzijnsorganisaties voorop. Daarbij passen rapportages en zorgplannen die cliënten en hun verwanten goed begrijpen én waaraan zij zelf ook hun (schriftelijke) bijdrage leveren. In deze training werken hulpverleners bij voorkeur samen met cliënten/ ervaringsdeskundigen.